Gradska uprava

Sanacija fasada na šest stambenih zgrada

13:14, 06.10.2019.
Izvor: ATV
Sanacija oronulih fasada na šest stambenih zgrada trebalo bi da počne uskoro, u okviru projekta vrijednog oko 220.000 KM.

Ovih dana raspisan je tender za izbor izvođača ovog posla, a radove će zajedno finansirati Grad i zajednice etažnih vlasnika koje su izabrane putem javnog poziva.

Tako su ovogodišnjim projektom sanacije fasada i, ujedno, "utopljavanja" zgrada obuhvaćene zajednice etažnih vlasnika: Braće Pantića broj 7, Jug Bogdana br. 4, Knežopoljska br. 1, Skendera Kulenovića br. 14. i 16, Vaclava Havlika Vene br. 4 i Duška Koščice br. 1.

Grad će za sanaciju ovih fasada izdvojiti ukupno oko 120.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, osim na uređenju vanjskog izgleda zgrada, projekat obnove fasada podrazumijeva i poboljšanje toplotne izolacije objekata.

Zajedničkom investicijom stanara i Grada, prošle godine obnovljene su fasade na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 1 i u ul. Kralja Petra II Karađorđevića.