Izvršni sekretar SNSD-a za FBiH

Broćeta: Medijskim spinovima tjeraju investitore iz Drvara

15:35, 30.11.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Izvršni sekretar SNSD-a za Federaciju BiH Goran Broćeta rekao je Srni da nije tačno pisanje pojedinih federalnih medija da ova stranka gubi većinu u Opštinskom vijeću Drvara, ocijenivši da je riječ o prljavoj predizbornoj kampanji čiji je cilj da se uruši srpsko biračko tijelo i otjeraju potencijalni investitori.

"Sve ovo se dešava kada u Drvaru stvari kreću na bolje, rade se infrastrukturni projekti i otvaraju nova radna mjesta. Postavlja se pitanje šta je kome cilj - da li da Drvar ide naprijed ili da isti oni što su obećavali na stotine radnih mjesta prilikom svojih promocija "raspu" i raskrčme i ovo što imamo", rekao je Broćeta.

Broćeta ističe da pojedinci na ovaj način pokušavaju da pokolebaju investitore koji su najavili svoj dolazak u Drvar.

On je ocijenio da je sve ovo "spin potrošenih avanturista i federalnih medija, koji su započeli prljavu predizbornu kampanju po instrukcijama pojedinaca uoči lokalnih izbora sa ciljem da uruše srpsko biračko tijelo".

Broćeta je rekao da građani Drvara jasno vide ko se i kako bori za poboljšanje života u Drvaru, da su to znali da cijene, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

"Koliko je pojedinim federalnim medijima stalo do ovih krajeva govori i to da čak ne znaju da su načelnici Bosanskog Petrovca i Bosanskog Grahova na prijevremenim izborima izabrani kao nezavisni kandidati, a da je načelnik Bosanskog Petrovca potom pristupio DNS-u. Toliko o tome koliko su ti mediji informisani i odgovorni", rekao je Broćeta.

On ističe da na posljednjem zasjedanju Opštinskog vijeća Drvar, kojem nisu prisustvovala dva odbornika SNSD-a, opozicija nije podržala dnevni red na kojem su bile tačke od opšteg interesa za građane Drvara, čime je pokazala koliko joj je zaista stalo do Drvara i njegovog stanovništva.

"Zamislite kada neko glasa protiv zaključka da se u Drvaru počne sa polaganjem vozačkog ispita ili protiv izvještaja Osnovne škole Drvar ili recimo protiv odluke o nadoknadi materijalne štete nastale usljed elementarnih nepogoda", rekao je Broćeta.

On kaže da se većina odbornika koji su mandat dobili sa kompenzacionih lista godinu dana nije pojavljivala na sjednicama Opštinskog vijeća Drvar.

"SNSD će već na narednoj sjednici Opštinskog vijeća Drvar pokazati da će sva pompa koja se pokušava napraviti od ovoga biti `šta je babi milo, to joj se i snilo`. Ovo jasno govori da su pojedine političke partije počele uzaludnu prljavu političku kampanju", naglašava Broćeta.