Potpredsjednik HDZ-a

Čavara: Trebamo biti spremni na dodatni kompromis

12:04, 27.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara izjavio je da je teško postići potpuni dogovor oko svih pitanja u BiH kojim bi sve strane bile zadovoljne, ali da je sutrašnji sastanak HDZ-a i SDA prilika za novi iskorak.

"Godinu dana od izbora BiH nema novu vlast. Stoga, trebamo biti spremni i na dodatni kompromis i dogovor za rješenje prihvatljivo svima", rekao je Čavara, koji je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

On je istakao da su dogovor i partnerstvo vodećih političkih stranaka, koje su dobile povjerenje birača na izborima i za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, izuzetno važni za napredak i razvoj FBiH i BiH, objavljeno je na sajtu HDZ-a BiH.

Čavara je izrazio uvjerenje da će sutrašnji sastanak HDZ-a i SDA biti uspješan sa konstruktivnim prijedlozima kojima će se normalizovati odnosi i biti korak bliže prema formiranju vlasti BiH i FBiH.

"Izborom novog Savjeta ministara stvaramo uslove za napredak BiH, bolje odnose između naroda, napredak na evroatlantskom putu kao i provođenje odluka ustavnog suda odnosno usklađivanje Izbornog zakona sa Ustavom BiH", istakao je Čavara.