Lider SNSD-a

Dodik: Izvršiti raspodjelu sredstava MMF-a u skladu sa dogovorom

16:44, 20.05.2020.
Izvor: RTRS
Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da postoje svi uslovi za raspodjelu sredstava MMF-a i da bi to trebalo konačno da bude učinjeno.

Dodik je nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je održan u Istočnom Sarajevu, rekao da su ispoštovane sve procedure, ali da su sredstva još uvijek blokirana jer se u Federaciji BiH ne poštuje dogovor o raspodjeli.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, podsjetio je da prema tom dogovoru, 38 odsto sredstava pripada Republici Srpskoj, 62 odsto Federaciji, te da oba entiteta po pola procenta izdvajaju za distrikt Brčko. 

On je istakao da guverner Centralne banke BiH nema nijedan razlog da sredstva ne raspodijeli u skladu sa Pismom namjere.

"Mislimo da je ovo nepotrebno i da dodatno usložnjava odnose u BiH i da BiH gubi kredibilitet jer je novac tražila hitno a on sada stoji blokiran", istakao je Dodik i pozvao Centralnu banku da izvrši raspodjelu sredstava.

Kada je riječ o odnosima SNSD-a i HDZ-a, Dodik je istakao da dvije stranke imaju odličnu saradnju i da ostaju koalicioni partneri.