Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Novi saziv CIK-a sredstvo da se SDA i SDS svete drugim strankama

13:38, 12.07.2020.
Izvor: Srna
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nezakonito imenovanje Centralne izborne komisije BiH stvara rascjep za malverzacije i probleme i da je očigledno da su njen sadašnji sastav izabrali SDS i SDA samo da bi se svetili drugim političkim partijama.

"Sva njihova galama o tome kako je CIK ovo ili ono radila u prošlom sazivu pada u vodu jer se zna da je to bilo pod njihovom upravom. Njihovi ljudi su bili kandidati, članovi su CIK, oni su ih birali sa njihovih lista, a sada su dobili one koji će biti poslušnici", rekao je Dodik komentarišući objavljeni konkurs CIK-a za zapošnjavanje novih članova.

On je napomenuo da je u prošlom sazivu CIK-a bilo i članova koji svoj profesionaloni dignitet nisu htjeli žrtvovati da bi se dodvorili partijskom rukovodstvu.

Dodik je ponovio da je BiH nemoguća zemlja, u kojoj se može desiti da se mimo zakona izabere CIK i da se svi izbori pod upravom te komisije dovedu u pitanje.

S druge strane, dodao je, političkim partijama ne preostaje ništa drugo nego da poštuju zakonske rokove.

"Biće tu dosta problema. SNSD se priprema na sve to i mi smo danas najodgovornija politička partija u Republici Srpskoj, prihvatamo težinu činjenice da predstavljamo srpski narod u najmasovnijem smislu", rekao je Dodik.

On je dodao da postoje i druge političke partije, ali da je narod dao povjerenje SNSD-u, čiji je predsjednik, te da oni odgovaraju za narodne poslove.

"Odbrana Republike Srpske ostaje u fokusu interesovanja SNSD-a i njeni projekti i aktivnosti su tome podređeni. Dejtonski mirovni sporazum je minimu našeg cilja u BiH", poručio je Dodik.