Treća redovna sjednica

Dodik zakazao sjednicu Predsjedništva BiH, tema migrantska kriza

18:19, 18.06.2019.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
 Predsjedništvo BiH trebalo bi sutra da razmatra stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da bi na sjednici trebalo da bude riječi i o izvještaju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiH, kao i o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o izmjeni Sporazuma Savjeta ministara i Vlade Azerbejdžana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša. 

Članovi Predsjedništva BiH trebalo bi da se izjasne i o prijedlogu odluke o prihvatanju Sporazum o ekonomskoj saradnji Savjeta ministara i Albanije, te Sporazum o ekonomskoj saradnji BiH i Sjeverne Makedonije, te da daju odbrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti veterinarstva sa Iranom i Azerbejdžanom. 

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazum o izmjenama i dopunama koji se odnosi na Okvirni sporazum kojim se uređuju aktivnosti Evropske investicione banke /EIB/ u BiH i Ugovor o grantu za Koridor "Pet ce" između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond zapadni Balkan. 

Početak sjednice zakazan je u 17.00 časova, a po njenom okonačnju biće objavljeno saopštenje.