Direktor Granične policije

Galić: Pitanje migranata je bezbjednosno, a ne humanitarno

10:35, 30.04.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Pitanje ilegalnih migranata u BiH je bezbjednosno, a ne humanitarno, jer to nisu više izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja, nego je riječ o ilegalnim migrantima koji dolaze iz zemalja koje su mnogo bogatije od BiH, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Galić je za "Večernji list", izdanje za BiH, istakao je da je potrebno učiniti sve da se ovaj problem riješi, jer BiH ne može podnijeti desetine hiljada migranata.

On je napomenuo da je Granična policija od početka godine do danas odvratila 2.165 lica od pokušaja ilegalnog prelaska granice, te da je od pandemije virusa korona smanjen broj lica otkrivenih u ilegalnom prelasku granice.

Prema njegovim riječima, za očekivati je da će se sa prestankom restrikcija koje se odnose na virus korona, kao i sa ljepšim vremenom pojaviti novi talas migranata.

Govoreći o virusu korona, Galić je naveo da je zaključno sa jučerašnjim danom u kućnoj izolaciji 30 službenika Granične policije, od kojih je jedan službenik pozitivan na Kovid-19.

On je naglasio da Granična policija raspolaže zaštitnom opremom za borbu protiv virusa korona i da je ona ravnomjerno raspoređena u svim organizacionim jedinicama.