Hrvatski narodni sabor

HNS: Dijalogom i kompromisom do uspostavljanja vlasti

21:46, 20.11.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Hrvatski narodni sabor BiH pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o uspostavljanju vlasti i nastavak rada na evroatlantskom putu BiH.

Iz HNS-a navode da su, kao krovna organizacija Hrvata u BiH, politikom dijaloga i saradnje intenzivno radili na rješavanju prepreka u uspostavljanju vlasti.

"Implementacija izbornih rezultata, provođenje reformskih procesa i nastavak evroatlantskih integracija postojani su i dostižni ciljevi, koji se kontinuirano moraju zasnivati na uvažavanju ravnopravnosti konstitutivnih naroda, legitimnog predstavljanja, demokratskih procesa i jedne, usaglašene i zajedničke budućnosti države BiH", saopšteno je iz Kancelarije za informisanje HNS-a.

U budućem radu, HNS BiH će, kako se navodi, nastaviti da se zalaže za napredak ka članstvu u EU i Sjeveroatlantskom savezu.

Predsjedništvo BiH imenovalo je juče Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te donijelo odluku da se u u NATO sjedište u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", stoji u saopštenju Predsjedništva BiH.