Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

Košarac spreman da se ponovo izvini: Moja odgovornost je prema građanima Srpske

13:01, 27.05.2020.
Izvor: ATV
Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, rekao je danas u Srpcu da se već izvinio građanima zbog svog neopreznog čina kada je u Sarajevu prisustvovao proslavi rođendana u vrijeme strogih mjera zabrane koje su bile na snazi zbog epidemije virusa korona.

"Radi se o mom neopreznom činu. Izvinio sam se građanima, a nemam problem da to učinim opet ako treba. Moja odgovornost je prema građanima Republike Srpske ali i FBiH", istakao je Košarac.

Podsjeća da je u izbornom procesu dobio 40.000 glasova, svoju odgovornost dijeli sa građanima jer je tako izabran u PD PS BiH.

"SNSD je pokazao opet da je najjača i najorganizovanija partija, jer su oni pokazali odlučnost da u skladu sa argumentima otvore proces, i ja sam potpuno spreman da pred Disciplinskom komisijom stranke iznesem svoje stajalište po tom pitanju. Ovim je SNSD pokazao da su potpuno drugačiji od ostalih partija koje to nisu radile za svoje funkcionere", istakao je Košarac.

Ističe da je proveo u samoizolaciji 14 dana i da niko od tog društva iz Sarajeva nije zaražen.

"Na temelju svih procedura koje su pokrenuli opozicioni poslanici - koji nas nisu birali - dostavio sam svoje izjašnjenje predsjedavajućem Savjetu ministara Zoranu Tegeltiji. Ja sam legalista, poštovaću odluke institucija i radiću u tom kontekstu ostale aktivnosti", naglasio je Košarac.

Spreman je da snosi odgovornost, na temelju zakonom definisanih procedura, a to je Zakon o Savjetu ministara.

Istakao je da je o ovome sve rekao, i baviće se do daljnjeg aktivnostima ministarstva.