Nije bilo kvoruma

Nije uspio pokušaj Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH

14:17, 04.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Igor Stojanović rekao je nakon neuspješnog pokušaja da se danas konstituiše Klub Srba u ovom domu da jedan narod neće ravnopravno učestvovati i da Dom naroda nema ustavnost.

Nakon pauze koja je trajala pola sata, a tražili su je delegati iz reda srpskog naroda da bi konstituisali Klub Srba, nastavljena je sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Stojanović je rekao da se na sjednici pojavilo osam delegata i da nisu imali kvorum iako se na sjednici Parlamenta FBiH nalazi još sedam predstavnika iz reda srpskog naroda.

"Pokušao sam da razriješim ovaj čvor. Drago mi je da SDP nema najveću odgovornost i da smo pokušali naći rješenje nakon godinu. Razočaran sam, napravili smo neravnopravnost ovog kluba i jedan narod neće ravnopravno učestvovati. Znači da Dom naroda nema ustavnost i nećemo glasati za dnevni red ", rekao je Stojanović.

Delegat Vibor Handžić upitao je koja je svrha Doma ako nisu formirani klubovi.

Predsjedavajući Tomislav Martinović odgovorio je da nije do njega to što nije formiran jedan klub.

Delegat Amer Žuljević poručio je predsjedavajućem Martinoviću da preuzme odgovornost, jer sve ono što se danas donese, može završiti na Ustavnom sudu, te naglasio da je jedan klub potpuno isključen.

"Nemojte da odemo u festival licemjerstva i da kažemo da je FBiH u super stanju i da je sve ispoštovano kad ništa nije ispoštovano", rekao je on.

Žuljević je dodao da niko ne treba da predstavlja sebe kao ekskluzivnog predstavnika Srba i da se treba ispoštovati Poslovnik.

Za riječ se javio i Dragan Stevanović koji je upitao kako će se izaći iz ove situacije i hoće li čekati dvije godine da se neko smiluje i da se formira Klub.

Sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić rekao je da su se pojavila pitanja koja su stara 19 godina.