Predsjedavajući PD PS BiH

Novi saziv Savjeta ministara 23. ili 30. decembra

15:51, 17.12.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas da je rukovodstvo parlamenta spremno da već 23. decembra imenuje novi saziv Savjeta ministara, a ako to ne bude moguće sljedeći termin je 30. decembar.

"To ne zavisi od nas. Mi smo spremni da zakažemo hitnu sjednicu za imenovanje Savjeta ministara čim budu završene provjere kandidata i kad od predsjedavajućeg (Zorana Tegeltije) dobijemo prijedlog za imenovanje ministara i zamjenika ministara u novom sazivu", rekao je Zvizdić novinarima nakon sjednica kolegijuma ovog doma i zajedničkog Kolegijuma oba doma parlamenta.

Prema njegovim riječima, na sjednici Kolegijuma Predstavničkog doma i sjednici Kolegijuma u proširenom sazivu razgovarano je o sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma na kojoj će fokus biti na usvajanju zakona, na mogućem usvajanju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH, kao i na 24 finansijska sporazuma koja već dugo čekaju na proceduru usvajanja, a njihova vrijednost premašuje milijardu evra.

"Kada je riječ o sjednici zajedničkog Kolegijuma oba doma parlamenta BiH, danas smo utvrdili kriterijume za imenovanje članova u sve zajedničke komisije i vrlo brzo, najvjerovatnije 24. decembra, trebalo bi da imamo i imena članova tih komisija", rekao je Zvizdić.

On je dodao da je dobro što će BiH uskoro dobiti i sastav delegacije za Savjet Evrope.