Nović: Napadi na Viškovića plod montaže OBA i SDA

12:01, 23.09.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je Srni da su napadi na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića plod montaže Obavještajno-bezbjednosne agencije, instruisane iz najvišeg vrha SDA kako bi se skrenula pažnja sa stanja u Federaciji BiH i u vrhu ove stranke.

Nović je upitao do kada će politički nemušto i drsko predstavnici SDA na osnovu lažnih i istrgnutih dijelova snimka koji se uopšte nije odnosio na Viškovića montirati optužbe i neutemeljeno ga blatiti.

- Iz ovoga se potpuno jasno vidi politička instrukcija OBA koja je izvukla iz svojih materijala snimak i zatamnila ga na dijelovima koji se odnose na potpuno treće lice, a sve je urađeno kako bi se skrenula pažnja sa situacije u Federaciji i onog što potresa politički vrh SDA - rekao je Nović, komentarišući napade iz Sarajeva na premijera Viškovića o njegovom navodnom učešću u i oko Srebrenice u julu 1995. godine.

Nović je poručio da je vrijeme da konačno javnost shvati da je OBA očigledno u funkciji SDA, dodajući da je to pokazala i potvrdila ova stranka svojim saopštenjem.

- OBA je očito u funkciji samo jedne stranke i želi da upravlja procesima u BiH. Sve to počinje da gubi smisao i zaista ne znam zbog čega to treba političarima najvišeg ranga da se upuštaju u takve poslove - rekao je Nović.