Odbor za zaštitu prava Srba: Potpredsjednik FBiH treba da bude Srbin iz Drvara

11:35, 26.01.2020.
Izvor: Srna
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH smatra da Srbin iz Drvara treba da bude potpredsjednik FBiH.

"Kao ljude nas vrijeđaju izjave predstavnika političkih partija za koje glasa većinski bošnjački narod, a usmjerene su na to da potpredsjednik FBiH ne može biti predstavnik partija koje su činile Srpsku listu, a delegati u Domu naroda FBiH Srpske liste su svi iz Drvara", ističu u Odboru.

U Odboru se pitaju odakle može biti potpredsjednik FBiH, ako ne ne može iz Drvara, ima li ijedan grad veće reference antifašizma od Drvara.

"Nema! Ako iko treba da da Srbina za potpredsjednika FBiH, to je Drvar", kategorični su u Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH.

Iz ovog odbora dodaju da danas proklamovani ljevičari i antifašisti iz Sarajeva direktno i jasno kažu srpskim predstavnicima u Domu naroda iz Drvara da njihovi predstavnici nisu dovoljno dobri za potpredsjednika FBiH.

"Narodu koji se u FBiH vratio najviše u Drvar i okolne opštine, nakon bezbroj neprijatnosti koje su doživjeli kao povratnici, neki ljudi iz ovog entiteta i dalje poručuju da Srbin povratnik ne može biti potpredsjednik FBiH", navodi se u saopštenju Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH.