Kanton Sarajevo

Policija se priključila protestima

16:33, 18.01.2020.
Izvor: Srna
Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo učestvovaće na protestima, koje organizuje, koordinacija sindikata u kantonu, jer se zakonodavna i izvršna vlast ponašaju neodgovorno prema građanima, a samim tim i prema radnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i Uprave policije.

Odluka o učešću donesena je juče na sjedinici Sindikata MUP-a, jer kantonalna Skupština nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju za period od 1. januara do 31. marta, čime je dovedena u pitanje isplata plata i drugih naknada.

Protesti će biti održani nakon što odluku o tome donesu predstavnici sindikata na sastanku 20. januara, kojom će biti precizirane aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta, navode iz Sindikata kantonalnog MUP-a.

Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policije Kantona Sarajevo donijeće odluku o organizovanju štrajka, prenose federalni mediji.

Sindikat policije Kantona Sarajevo pozvao je predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u ovom kantonu da se uozbilje i otkoče blokirane procese da ne bi došlo do blokade u isplatama plata i drugih naknada koji se isplaćuju iz kantonalnog budžeta.

Pročitajte još:

Srbin poginuo u teškom udesu

Vatrogasci izvukli vozilo iz odvodnog kanala, u njemu našli tijelo mladića

U smrskanom vozilu bila dva brata, jedan poginuo, drugom se ljekari bore za život

Detalji likvidacije ispred osnovne škole: Marko ubijen s leđa pred sinom i dvije kćeri

Ovo su neslavni rekorderi koje je zaustavio presretač MUP-a RS