Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija i Nelson o unapređenju saradnje

15:54, 14.01.2020.
Izvor: Srna
a
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su tokom sastanka u Sarajevu iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog kvartala, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je upoznao Nelsona o prioritetima novoformiranog Savjeta ministara, a to su nastavak sprovođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda, te nastavak evropskih integracija, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

On je naglasio da će budžetom biti obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra, te izrazili očekivanje da će biti nastavljena.