Štab civilne zaštite Opštne Vogošća održao je vanrednu sjednicu

Zgrada u Vogošći u potpunoj izolaciji zbog zaražene žene

07:29, 27.03.2020.
Izvor: avaz
Odmah po dobijanju prvih saznanja o tome da je kod jedne građanke Vogošće utvrđeno da je pozitivna na koronavirus, Štab civilne zaštite Opštine Vogošća je održao vanrednu sjednicu i donio hitne mjere kako bi se suzbilo dalje širenje virusa, saopšteno je iz Opštine Vogošća.

Donesena je naredba kojom se stambena zgrada na broju 2 u ulici Samira Gradišića stavlja u potpunu izolaciju počevši od 26.03.2020.godine. To podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim osobama, osim zdravstvenim radnicima, policijskim službenicima i ovlašćenim pripadnicima civilne zaštite.

U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine, kao što su namirnice i lijekovi, biće dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja, kaže se u saopštenju.

 - Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Nezavisno o tim podacima poduzimaju se hitre mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala - ističu iz Opštine Vogošća.