Milići

Dijete zaraženo virusom korona, "Poletarac" neće raditi sedam dana

15:04, 04.03.2021.
Izvor: Srna
Thumbnail
U obdaništu "Poletarac" u Milićima jedno dijete pozitivno je na virus korona, zbog čega ova predškolska ustanova neće raditi narednih sedam dana, izjavila je Srni direktor ovog obdaništa LJubinka Savić.

Savićeva je navela da je zaraženo dijete u obdaništu bilo posljednji put 25. februara i od tada, kada se žalilo na stomačne tegobe, nije dolazilo.

"U petak, 26. februara, u obdanište nije došlo desetoro djece, a već u ponedjeljak, 1. marta, svi su bili prisutni, izuzev djeteta koje je pozitivno na virus. Bilo je još takve djece i u osnovnoj i srednjoj školi, tako da to nismo povezali sa virusom korona, do danas kada smo iz Doma zdravlja u Milićima dobili informaciju da je dijete pozitivno virus korona", navela je Savićeva.

Ona je dodala da pretpostavlja da je obdanište zatvoreno zbog predostrožnosti i navela da će poštovati odluku milićkog Doma zdravlja o obustavi aktivnosti u obdaništu.

"Danas je u obdanište došlo 60 od 65 upisanih mališana i svi su dobrog zdravstvenog stanja. Mi poštujemo sve epidemiološke mjere, roditelji djecu dovode do vrata obdaništa, a u ustanovu njima nije dozvoljen ulazak", naglasila je Savićeva.

Na ulazu u obdanište "Poletarac" postavljena su dezinfekciona sredstva, zaposleni nose maske i redovno mjere temperaturu.