Fočanski Medicinski fakultet potpisao tri sporazuma o saradnji

14:38, 03.02.2020.
Izvor: Srna
Fočanski Medicinski fakultet danas je potpisao tri sporazuma o saradnji sa beogradskim Medicinskim i Stomatološkim fakultetom, kao i sa Kliničkim centrom Srbije.

Nakon potpisivanja ovog dokumenta sa Medicinskim fakultetom u Beogradu, dekan visokoškolske ustanove iz Foče Dejan Bakonjić rekao je da, zahvaljujući ovim sporazumima, slijedi nova etapa razvoja saradnje.

"I ranije smo imali ugovore o saradnji sa Medicinskim i Stomatološkim fakultetom u Beogradu i sa Kliničkim centrom Srbije, ali sada je vrijeme isticanja tih ugovora", rekao je Bakonjić novinarima.

Bakonjić je napomenuo da je važno što će dva medicinska fakulteta iz Republike Srpske, u Banjaluci i Foči, brzo postati punopravni članovi Asocijacije medicinskih fakulteta Srbije.

"Stalno ćemo biti na izvoru informacija u vezi medicinskih fakulteta u Srbiji što nam je ozbiljan reper i moći ćemo da unapređujemo svoju edukaciju", rekao je Bakonjić.

Prema njegovim riječima, nastavak saradnje obuhvata zajedničke projekte iz oblasti nauke, međunarodne saradnje, kao i razvojne projekte i saradnju u specijalističkoj nastavi.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Nebojša Lalić rekao je da današnje potpisivanje sporazuma sa kolegama iz Foče predstavlja nastavak saradnje dvije visokoškolske ustanove.

"Pokušavamo da pružimo dovoljno pomoći da bi fakultet u Foči napredovao, mada je riječ o samostalnoj ustanovi koja ima svoje kapacitete", rekao je Lalić.

Lalić je napomenuo da je saradnja dva fakulteta značajna i sa aspekta regionalnih projekata.

"Saradnja je vrlo značajna i u regionalnim uslovima jer se i planovi kreiraju tako što imate više regionalnih partnera i lakše se dobija podrška spolja", rekao je Lalić.

Pročitajte i:

Banjalučanin ponovo iza brave, ranije hapšen zbog sumnje na podvođenje

Hit momenat iz Melburna! Znali su srpski navijači da opuste Novaka

Narod blokirao mašine koje kopaju kanal na granici sa Srbijom

Poletio prvi avion "Rajanera" iz Banjaluke do Frankfurt Hana

Od rane menopauze može vas spasiti i samo jedan seks sedmično

Priča o dva vuka: Kratka je, čita se za 10 sekundi, a promijeniće vam život!

Ovo su najprodavanija auta u Evropi

Vic dana: Mama, mogu li obući suknju?