KPZ Foča: Proizvode maske za policiju i Krizni štab 

10:37, 24.03.2020.
U KPZ Foča održan je sastanak direktora Siniše Golijanina i načelnika Policijske uprave Foča  Velimira Kostovića na kojem je dogovorena isporuka zaštitnih maski koje proizvode osuđenici u ovoj kazneno popravnoj ustanovi. 

Preduzeće Boletus RS iz Foče ranije je doniralo materijal za izradu maski, a planirano je da maske budu isporučene i Kriznom štabu Opštine Foča. 

- Maske će biti isporučene pripadnicima policije i zaposlenima u Policijskoj upravi Foča koji neposredno rade na poslovima zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana. Do kraja sedmice planiramo da se izrade maske i za zaposlene u kazneno popravnim ustanovama Bijeljina, Istočno Sarajevo i Doboj. Ovom prilikom želim da zahvalim preduzeću Boletus RS iz Foče koje je doniralo materijal za izradu 5000 maski koje će biti isporučene Kriznom štabu opštine Foča u dogovoru sa načelnikom opštine – istakao je direktor KPZ Foča Siniša Golijanin.

S obzirom da su Kazneno popravne ustanove, nakon zatvaranja studentskih domova, đačkih domova i vrtića, jedini kolektivni smještaji u Republici Srpskoj, mjere sigurnosti i prevencije podignute su na najviši nivo, a aktivnosti na izradi zaštitnih maski već su ranije pokrenute u KPZ Banjaluka.