Vremenska prognoza

Malo toplije sa južnim vjetrom VIDEO

08:56, 22.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavti promjenjivo i malo toplije vrijeme sa južnim vjetrom koji će u Krajini imati fenski efekat.

Tokom dana u kotlinama će se duže zadržati magla, a prema kraju dana doći će se raslojavanja oblačnosti, osim na istoku gdje i dalje može padati rosulja, koja se ledi pri tlu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Duvaće južni i jugozapadni vjetar, u Krajini umjeren do jak s fenskim efektom. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 11, na zapadu zbog fenskog efekta vjetra i do 14 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros kiša pada na jugu i jugoistoku, dok u ostalim krajevima preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka. 

Bjelašnica je jutros u 7.00 časova bila najhladnija sa minus tri stepena, a zatim Sokolac i Rudo sa minus jednim stepenom. 

U Doboju, Višegradu i na Han Pijesku jutros je bilo nula stepeni, u Gacku jedan, u Banjaluci, Prijedoru, na Čemernu, u Tuzli i Jajcu dva, u Bijeljini, Brčkom, Kalinoviku, Novom Gradu, na Ivan Sedlu i u Sanskom Mostu tri, u Livnu četiri, u Srebrenici, Bileći i Sarajevu pet, na Mrakovici, u Trebinju, Bugojnu i Širokom Brijegu šest, u Mostaru i Šipovu sedam, u Gradačcu osam, u Mrkonjić Gradu i Ribniku devet, u Krupi na Uni 11 i u Bihaću 12 stepeni Celzijusovih. 

U protekla 24 časa najviše padavina bilo je u Trebinju gdje je palo osam i na Čemernu sedam litara po metru kvadratnom. 

Visina snijega u Kalinoviku iznosi 25 centimetara, na Han Pijesku 24, na Čemernu 17, na Sokocu 13, u Mrkonjić Gradu i Šipovu 11, na Mrakovici i u Bijeljini devet, u Banjaluci sedam, u Srebrenici četiri, u Rudom tri, u Prijedoru, Novom Gradu i Srpcu dva i u Gacku jedan centimetar.