Suzana Gašić

Ministar trgovine i turizma u zvaničnoj posjeti Trebinju

19:34, 20.11.2019.
Izvor: ATV
U prvu zvaničnu posjetu Trebinju stigla je ministarka turizma i trgovine Suzana Gašić. Kiša je nije omela da se uvjeri u sve ono što najjužniji grad Srpske čini turističkom destinacijom. Kaže ovo je tek početak turističkom zamaha.

"Trebinje ima zasita ogromne potencijale ali to ovdje nije ostalo samo na potencijalima mnogo toga je učinjeno da se ti potencijali iskoriste na najbolji mogući način da Grad Trebinje a i republika Srpska kroz Trebinje  ima  velike koristi od toga", smatra Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Trebinje je prepoznatljivo i ono je samo po sebi brend. Sada je na redu brendiranje i marketing proizvoda zato je održana i Konferencija na ovu temu. Mnogo je toga što u Trebinju i Hercegovini može postati pravi brend kaže prvi čovjek Trebinja.

"Sada je već sljedeći korak da idemo na brendiranje. Znate i sami da imamo sireve razne  koji nisu brendirani a imaju kapacitet da se brendiraju, tu je i grah poljak ali i vina", izjavio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

"Ministarstvo trgovine i turizma čini mnoge korake i preduzima  da bi podigli na određeni nivo pitanje brendiranja da bi pomogli našim privrednicima da se izdvoje sa svojim proizvodima na tržištu", ističe Suzana Gašić

Dobar brend znači i dobre prihode. Baš zato su se brojni trebinjski privrednici odazvali današnjoj konferenciji. Bilo je i onih koji su već odavno bren širom svijeta.

"Koliko je bilo teško napraviti jedan svjetski brend? Pa sigurno jeste ali ako se stalno radi na tome mislim da je uspjeh zagarantovan", rekla je Dijana Šišić, iz "Vinarije Vukoje" Trebinje.

"Domaći proizvod je svakako interesantan  za domaće i inostrano tržište  bez sopstvene proizvodnje i brenda nema ni razvoja", dodao je Božo Ilić, "Lj-Bilje" Ljubinje.

Prije Konferencije o brendiranju i marketingu ministarka i gradonačelnik su na sastanku pričali o ostalim planovima za turistički razvoj juga Srpske. Gašićeva je obećala da će Trebinje uvijek imati punu podršku ovog ministarstva.