Najkritičnija cesta u Hercegovini

Počelo saniranje putnog pravca Trebinje - Ljubinje

19:34, 05.11.2019.
Izvor: ATV
Zvanično je počela rehabilitacija najkritičnijeg putnog pravca u Hercegovini. 59 kilometara od Trebinja do Ljubinja biće presvučeno novim asfaltom, sve će koštati oko 12,5 miliona maraka a novac su obezbjedili Vlada Srpske i preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Mašine i mehanizacija preduzeća "Hercegovina putevi" pripremili su već 7,5 kilometara puta, projekat je predvidio da debljina asfalta bude 5 cm a nadležni obećavaju da će sve biti završeno prije roka.

Rok za završetak radova je tri godine. Dugo čekane aktivnosti na ovoj dionici danas je zajedno sa trebinjskim gradonačelnikom obištao i prvi čovjek "Puteva" Nenad Nešić.

"Pored same rehabilitacije kolovoza uradićemo kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, radićemo i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Pored toga raddićemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara  i na taj način ćemo riještiti dugogodišnji problem puta Trebinje-Ljubinje", izjavio je Nenad Nešić, direktor JP "Putevi Republike Srpske".

Ovo neće biti jedina investicija u putnu infrastrukturu Hercegovine. Radiće se na putevima prema Foči i Nikšiću. Rehabilitacija ovog ka Ljubinju dosta će značiti kaže Mirko Ćurić.

"I te kako značajno, kako za ljude iz Trebinja i Ljubinja tako i prije svega za turiste  koji dolaze u Trebinje jer ovo je najkritičnija dionica koja je bila  na prilazu Trebinju. Naravno da tih dionica ima još, ali u saradnji sa Vladom Republike Srpske i 'Putevima' planovi postoje i za naredni period", poručio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Na sanaciju šezdesetak kilometara od Trebinja do Ljubinja čekalo se godinama.