Pristup internetu za đake i zdravstvene ustanove

14:07, 25.03.2020.
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i kompanija Mtel dogovorili obezbjeđivanje pristupa internetu za đake i zdravstvene ustanove.

Кako bi u situaciji borbe sa epidemijom virusa korona obezbijedili neophodan pristup internetu đacima i studentima, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević sastao se sa generalnim direktorom Mtela Markom Lopičićem i saradnicima, kako bi u saradnji sa ovom kompanijom obezbijedili internet za sve u obrazovnom sistemu. 

Na sastanku, na kojem su prisustvovali i izvršni direktor za tehniku Miodrag Vojinović i izvršni direktor za marketing i prodaju Radmila Bojanić, zaključeno je da je u ovom trenutku važno pružiti mogućnost svim učenicima i studentima pristup internetu, kako bi se obrazovni proces u vanrednoj situaciji ipak mogao provoditi. 

S tim u vezi, svim korisnicima mobilne telefonije Mtel će omogućiti besplatan pristup sajtu www.rtrs.tv , kako bi učenici osnovnih škola mogli pratiti nastavu i gledati ponovno sadržaj koji su eventualno propustili.

Кako bi se i svim srednjoškolcima i studentima omogućio pristup internetu za potrebe onlajn nastave, na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstva prosvjete i kulture, dostaviti informacije o srednjoškolcima i studentima koji nemaju pristup internetu, a kompanija Mtel će im dodijeliti bonus od 15 GB saobraćaja mjesečno, bez naknade, do kraja školske godine.