Petrovo

Realizovani projekti vrijedni više od 100 hiljada maraka

19:27, 01.10.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Projekti vrijedni više od 100.000 maraka realizovani su ove godine u Petrovu. Rezultat su saradnje lokalne zajednice i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske. Nabavljeni su kamion za odvoz smeća i novi kontejneri, izrađen elaborat za deponiju.

"Mi imamo deponiju koja ne ispunjava sve uslove, prema elaboratu koji je napravit više od 200 000 KM neophodno za sanaciju i konzerviranje te deponije", kaže Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.

Radovi su u planu za narednu godinu, a osim uklanjanja deponije, gradiće se reciklažni centar. Uz rješavanje ekoloških problema, saradnja se nastavlja i na polju energetske efikasnosti. Osnovna škola Sveti Sava u Kakmužu, dobiće novi izgled. 

"Izradu izolacije fasade, zamjenu prozora i krova, kako bi i ova škola bila energetski opremljena, kako bi poboljšali uslove za korisnike ovog objekta", rekao je Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Utopljavanje škole, počeće naredne godine, a zavisno od projektne dokumnetacije, koštaće 300 do 500 hiljada maraka. Sredstva će obezbijediti Fond,  Ministarstvo za prostorno uređenje i UNDP. U planu je isti posao i na zgradi opštine, vrijedan  280 000 maraka.