Rekonstrukcija Doma zdravlja u Zvorniku

19:29, 02.07.2020.
Izvor: ATV
Dom Zdravlja u Zvorniku uskoro će zasijati u novom sjaju. Prije 10 dana započeta je njegova rekonstrukcija čija vrijednost iznosi milion i 270 hiljada KM. Od toga je 500.000 evra obezbjedila Vlada Srbije, a 300.000 KM grad Zvornik. Projektom je obuhvaćeno vanjsko i unutrašnje uređenje.

"I to podrazumijeva zamjenu vanjske i unutarnje stolarije, zamjenu fasade, rekonstrukciju svih prostorija u Domu zdravlja, zamjenu instalacija i jedan jako bitan projekat koji će prije svega omogućiti bolje uslove za sve korisnike Doma zdravlja, znači naše stanovništvo koje koristi zdravstvene usluge Doma dravlja, a takođe i zaposlene. Samim tim i Dom zdravlja imaće sigurno značajne uštede po pitanju toplotne i električne energije, jer je riječ o projektu energetske efikasnosti", rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Od 1985. godine, kada je izgrađen, pa do danas, na Domu zdravlja u Zvorniku radova nije bilo, osim korekcije krova i dijelom vanjske stolarije, za šta je novčana sredstva prije par godina odobrila Vlada Republike Srpske. U ovoj zdravstvenoj ustanovi danas su zadovoljni, jer rekonstrukcijom, kažu, pružaju bolje usluge zaposlenima i građanima.

"Rekonstrukcija nam je veoma bitno pošto nije bilo nekih ulaganja ovdje kod nas u tom prethodnom periodu, tako da očekujemo da će sam objekat dobiti taj ljepši, mnogo bolji vanjski izgled. Zatim, biće uštede što se tiče energetske efikasnosti, toplotne izolacije, imaćemo raznih ušteda i samim zaposlenim biće mnogo lakše raditi, a i samim korisnicima usluga koji budu navraćali u našu ustanovu, sigurno će se prijatnije osjećati u novom ambijentu", istakao je Radivoje Aćimović, direktor Doma zdravlja u Zvorniku.

Rok za završetak radova je 120 dana. Sa rukovodstvom Doma zdravlja dogovoreno je fazno izvođenje radova, kako se ne bi ugrožavalo funkcionisanje ove ustanove, a uz poštovanje svih preventivnih mjera.