Snažno nevrijeme stiglo u Banjaluku

17:00, 25.05.2020.
Izvor: ATV
Snažan vjetar, grmljavina i jaka kiša stigli su u Banjaluku, a građani su prethodno obaviješteni o nevremenu koje se može očekivati i u narednim danima.

Na području Krajine, od danas poslije podne do srijede, 27. maja, očekuju se obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom, kao i grmljavina, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozoreno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Bićemo pod uticajem visinskog ciklona sa centrom iznad istočne Evrope. Uz sjeverno visinsko strujanje preko naših predjela preći će nekoliko linija nestabilnosti, dajući pljuskove, grmljavinske procese, a postojaće uslovi za lokalne nepogode praćene gradom i sugradicom", navedeno je u saopštenju.

Meteorolozi predviđaju da će lokalno biti obilnijih pljuskova od 10 do 30 litara po metru kvadratnom, a zona najčešćih i najjačih nestabilnosti biće sjeverna polovina zemlje - Krajina, Posavina, te donje i dijelom srednje Podrinje.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo na blagovremeno preduzimanje mjera opreza s ciljem lične i zaštite materijalnih dobara.

Pročitajte još:

Radnik pao sa zgrade Klinike za psihijatriju i preminuo

Porodila se, pa bebu bacila u septičku jamu

Kragujevac: Mlađi sin našao mrtve roditelje, otac izvršio ubistvo i samoubistvo

Dječak se popeo na vagon pa poginuo od strujnog udara