Sokolac: Bez struje 27 trafostanica, monteri na terenu otklanjaju kvarove

10:44, 07.02.2020.
Izvor: Srna
Na području opštine Sokolac trenutno je bez napona 27 trafostanica, a ekipe na terenu pokušavaju da otklone kvarove na udaljenim područjima gdje su lokalni putevi očišćeni, rekao je Srni upravnik elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić.

On je naglasio da su sokolačkim monterima u pomoć pristigli i kolege iz Istočnog Novog Sarajeva i Trnova, te da su im na raspolaganju oprema i vozila auto-parka "Elektrodistribucije" sa Pala u čijem sastavu djeluje sokolačka Radna jedinica.

Bulajić je naveo da je trenutno bez napona 10 trafostanica na dalekovodu Kaljina, po pet na dalekovodima UNIS i Sokolovići, po tri na dalekovodima Auto-baza i Žljebovi, te jedna trafostanica na dalekovodu Novo Selo.

Prema njegovim riječima, od mještana rubnih sela očekuju se informacije o prohodnosti prilaznih puteva, kako bi mješovite ekipe sokolačke elektrodistribucije i njihove kolege lakše dolazile do mjesta kvara.

U noći između srijede i četvrtka, 5. i 6. februara, zbog jakih udara vjetra i snijega veliki broj potrošača na području opštine Sokolac ostao je bez struje, a juče i danas ekipe montera postepeno otklanjaju kvarove na terenu.