Gradonačelnik Zvornika

Stevanović: Most na Drini u znatno lošijem stanju

17:36, 28.08.2019.
Izvor: Srna
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović izjavio je danas da je njegov prvi utisak da je metalna potkolovozna konstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, čija je sanacija u toku, u znatno lošijem stanju nego što je projektom bilo predviđeno.

Prilikom izlaska na mjesto izvođenja radova sa Miroslavom Lazarevićem, direktorom zvorničke firme "Enikon gradnja" koja je izvođač, Stevanović je istakao da je rekonstrukcija uspješno počela.

"Trenutno se skida kolovozna konstrukcija", rekao je Stevanović kod ovog mosta na Drini koji spaja Zvornik i Mali Zvornik.

Lazarević je pojasnio da se skida kocka i noseća poprečna metalna konstrukcija koja je zarđala i veoma propala, pa je predstavljala opasnost za kretanje preko mosta.

On je dodao da će i pjeskarenje metalne konstrukcije biti vršeno po segmentima.

Rekonstrukcijom ovog mosta, koja je počela juče, biće urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cijelosti, te odvodi kišnih voda i urađena rasvjeta.

Za rekonstrukciju Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Vlada Srbije donirala je 600.000 evra.

Rekonstrukcija će trajati godinu dana, a prelaz preko mosta je zabranjen tri mjeseca, do kada bi trebalo da budu gotovi radovi koji će omogućiti bezbjedno kretanje pješaka.