Teslićki policajci u misiji spasavanja života

20:34, 18.05.2021.
Izvor: ATV
Brzom reakcijom, opreznim postupanjem i razgovorom, teslićki policajci Admir Terzić i Admir Zukić uspjeli su da sačuvaju ljudski život. Spriječili su čovjeka da izvrši samoubistvo u jednom teslićkom prigradskom naselju.

-Zatekli smo lice poliveno bezinom. U jednoj ruci je držao upaljač i drugoj je držao flašu punu benzina. Stupili smo u kontakt sa njim, saslušali njegove probleme, pokušali da ga odvratimo od te namjere da izvrši samozapaljenje – kazao je Terzić.

 -Konkretno, ovakvih situacija nismo imali, mada ih je bilo raznih situacija koje su uspješno riješene, odnosno sačuvani su ljudski životi – istakao je Zukić.

Jedna takva je i ona iz decembra prošle godine. U Žarkovini je buktao požar. Prvi su pred porodičnu kući stigli policajci Nemanja Marjanović i MunirHamidović. Kako postupiti, kada vatrena stihija guta sve pred sobom, teslićki policajci se nisu dvoumili.

-Objekat je već bio u plamenu. Dolaskom na lice mjesta, shvatili smo da su ukućani u objektu. Ja i kolega nismo oklijevali, odmah smo preskočili ogradu te smo lupanjem na vrata i prozore uspjeli da ih probudimo i izvedemo na sigurnu udaljensot i nakon toga iz garaze koja je bila u plamenu uspjeli smo da izvezemo dva automobile – ispričao je Marjanović.