“Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!”

U Banjaluci se održava drugi Festival domaćih proizvoda

08:08, 12.09.2019.
Izvor: ATV
Udruženje mladih ekonomista već više od godinu dana radi na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!”. U okviru ovoga projekta članovi UMEK-a posjetili su brojne kompanije iz Republike Srpske, snimili video film koji govori o značaju kupovine domaćih proizvoda, organizovali više predavanja o brendiranju i pravnoj zaštiti proizvoda na tržištu, mogućnostima izvoza i obradili mnoge druge teme.

U PETAK SE ODRŽAVA DRUGI FESTIVAL DOMAĆIH PROIZVODA

Vrhunac projekta “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!” i u ovoj godini je Festival domaćih proizvoda, koji će se u petak, 13. septembra održati u svečanom salonu na ostrvu Stara Ada u Banjoj Luci. 

Vođeni idejom da omoguće proizvođačima iz Republike Srpske da izađu iz anonimnosti te efikasno promovišu svoje proizvode i povežu se sa kupcima, članovi UMEK-a ističu da je osnovni cilj projekta da se u cjelokupnoj javnosti podigne svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda kako bi na taj način dodatno podigli privredu, proizvodnju, zaposlenost i na kraju životni standard svih građana Republike Srpske. 

“Cilj nam je da u svakom građaninu Republike Srpske probudimo ekonomski patriotizam, kako bi prilikom kupovine obratili pažnju na porijeklo proizvoda koje kupuju!” – ističu članovi UMEK-a.

Na Festivalu će se i ove godine predstaviti domaći proizvođači hrane i pića iz svih krajeva Republike Srpske, a jedan dio prostora će biti prilagođen i za izlagače iz ostalih djelatnosti. Ukupno je planirano učešće 60 izlagača. 

Generalni pokrovitelj Festivala domaćih proizvoda je Predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Izlagači će i ove godine predstaviti svoje najkvalitetnije proizvode i omogućiti posjetiocima da iste na licu mjesta besplatno degustiraju. Na taj način svi posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa vrhunskim kvalitetom velikog broja domaćih proizvoda, koji su često nepravedno zapostavljeni, iako po karakteristikama uopšte ne zaostaju za uvoznim, čak su i mnogo bolji.

Festival će se održati od 15 do 22 časa, a svečano otvaranje je predviđeno za 19 časova. Nakon svečanog otvaranja, planiran je i nastup Lukijana Ivanovića, domaće muzičke zvijezde. Ulaznice po cijeni od 20KM možete kupiti na licu mjesta na dan događaja. Ulaznica obezbjeđuje neograničenu (besplatnu) konzumaciju preko 1.000 proizvoda (hrane i pica) koje će izlagači da predstave na Festivalu.

Na Festivalu domaćih proizvoda izlagači će biti neke od najpoznatijih kompanija iz Republike Srpske,  ali i veliki broj manjih, ali jednako vrijednih proizvođača.

Učešće su do sada potvrdili: Vinarija Jungić, Krajina Klas, Rakije Radanović, Podrum Radulj, Prijedorčanka, BMB Delta, Destilerija Topolović, Mesna industrija Tulumović, Sir Trapist “Marija, Zvijezda”, Mesna industrija Ognjište, Mljekara Pađeni, Vitaminka, Domaćinstvo Klekovača, Ukijeva čokoladna bajka, Pčelarstvo Gagić, Tropic Ribarstvo, Vitinka, Aromela, Porodični podrum Konstantin Češljević, Organski proizvodi “Jalić”, Domaćinstvo Mijatović, Agro Destil, Podrumi Vukoje 1982, Podrumi Banjolučke biskupije – vinarija “BonaVentura”, Sirana Milanković, PZ Uvac – Rudo, Domaćinstvo Vrhovac, Dobojsko pivo, Plave vode, Minea kafa, Banjalučka pivara, kraft pivare Raft, Gorštak, Drama, MCB, Trigger, Vinarija Crveni brijeg, Poljoprivredno gazdinstvo Bošnjak, Mesna industrija Vizion, Bom Impex, Adria MM. U dijelu predviđenom za ostale djelatnosti predstaviće se: Drvoprodex, Imaginarium Studio, Dukat, Sinikom, EuroExpress brza pošta, Fabrika obuće BEMA, GBT, Miltex, ExpressCars, Drvna industrija Bor.

Sve informacije možete pronaći na njihovom web sajtu www.umek-rs.com , kao i na stranicama na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn.

Pročitajte još: