Temperatura do pet stepeni

Umjereno oblačno, snijeg na planinama

08:30, 25.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti umereno oblačno, uz slab snijeg na planinama na istoku i sjeveroistoku i najvišu dnevnu temperaturu do pet stepeni Celzijusovih.

Na sjeveru je moguća susnježica ili slaba kiše, dok će na sjeveroistoku i jugu biti pretežno vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Na sjeveru Hercegovine biće pretežno oblačno. 

Vjetar u većini krajeva biti umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera, koji će krajem dana oslabiti, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do pet stepeni Celzijusovih, a u planinama oko minus pet stepeni Celzijusovih. 

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je u 8.00 časova izmjereno minus 12, a najtoplije u Neumu sa šest stepeni Celzijusovih. 

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Han Pijesak minus šest, Kalinovik minus četiri, Mrakovica, Čemerno i Sokolac minus tri, Drinić, Krupa na Uni, Novi Grad i Gacko minus dva, Banjaluka i Prijedor minus jedan, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Gradiška nula, Bileća jeda, Tuzla, Ribnik, Srbac, Rudo, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Višegrad, Foča i Zenica dva, Trebinje tri i Mostar pet stepen Celzjusovih. 

Snijega jutros ima na Bjelašnici 62 centimetra, na Čemernu 14, Kalinoviku pet, te Livnu i Sokocu četiri centimetra. 

Bodostaji rijeka u Republici Srpskoj su u porastu usljed topljenja snježnog pokrivača, ali u normalnim granicama.