U četvrtak stiže još 20.000 doza

Vakcinacija u Srpskoj: Rezervisano 1.500.000 vakcina

16:41, 13.04.2021.
Izvor: ATV
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u četvrtak, 15. aprila preuzeti 20.000 jedinica vakcina protiv virusa korona za Republiku Srpsku.

"U svakom slučaju Republika Srpska danas ima rezervisanih 1.100.000 doza vakcina u programu Sputnjik i kroz Kovaks program 400.000 vakcina, a u četvrtak se očekuje preuzimanje 20.000 vakcina iz Srbije. Već godinu dana vlasti su primorane da preduzimaju mjere koje su ograničile javni život i svakako nisu popularne. Ali to je jedini način borbe protiv pandemije. Stručnjaci su donosili takve odluke, koje su davale rezultate. Treći val epidemije jenjava, isključivo zbog toga što smo donijeli mjere prije dvije sedmice", poručio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i dodao da su zabrinuti zbog smrtnosti ljudi, a da je način da se ovo reguliše je vakcinacija.

"Moram da izrazim zadovoljstvo za dosadašnji proces, za kontinuirani proces vakcinacije, najprije zdravstvenih radnika, a sada i onih starijih od 65 godina. Širom Republike Srpske dobijaju prvu ili drugu dozu vakcine. To nije obim koji želimo, ali u uslovima u kojima radimo je maksimalno iskorišćena mogućnost. U narednom periodu očekujemo značajniji priliv vakcina. U četvrtak ću sa Vučićem preuzeti 20.000 jedinica vakcina za Srpsku", rekao je Dodik.

"Nivo BiH od političkog ambijenda nije bio od koristi za uspješno rješavanje ovog pitanja, ali to ćemo ostaviti za neka druga vremena. Apelujem na sve da učinimo dodatne napre da obezbijedimo vakcine. Spremni smo i činimo sve da pandemiji stanemo za vrat", kaže Dodik i poručuje da zbog upozorenja o dolasku novih mutacija građani treba da poštuju mjere.