Dan opštine

Večeras otvaranje mosta u Čelincu

08:45, 25.07.2019.
Izvor: Srna
Novosagrađeni Gradski most "Srbija" u centru Čelinca, u čiju je izgradnju uloženo 1,7 miliona KM, biće svečano otvoren večeras, povodom Dana i krsne slave opštine - Svetog arhangela Gavrila.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona KM, od čega je Vlada Srbije obezbijedila 250.000 evra, a ostatak sredstava Vlada Republike Srpske i opština Čelinac. 

Svečanom puštanju mosta u saobraćaj u 20.00 časova prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović. 

Odbornici lokalnog parlamenta odlučili su da most dobije ime po državi koja je investirala 500.000 KM u njegovu izgradnju. 

Most je raspona 48 metara, širine 16 metara. Konstrukcija je takve arhitektonske izvedbe da nema stubova u samom koritu, nego se kači o dva nosiva luka i to obezbjeđuje maksimalnu propusnu moć. 

Na svečanoj sjednici, koja će biti održana u 19.00 časova u bioskopskoj sali, biće dodijeljena najviša opštinska priznanja. 

Plakete za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj i ugled opštine Čelinac dobiće ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, preduzetnik iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović i profesor Momčilo Spasojević. 

Opštinske zahvalnice biće uručene Diani i Milenku Vrhovcu, zdravstvenoj ustanovi "Kuća zdravlja dr Marjanović" i Osnovnoj školi "Novak Pivašević" iz Dubrave Stare.