AMS Srpske

Vozači oprez zbog poledice i vjetra

08:13, 07.02.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) u višim planinskim krajevima i preko prevoja kolovoz je mjestimično zasnježen, a ima i poledice, koja je moguća i u nižim predjelima, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Bijeljine povremeno su jaki udari vjetra.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na području Federacije BiH kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a moguća je i poledica.

Poseban oprez neophodan je na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu od Klašnica do Prijedorske petlje zbog radova radnim danima od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce vozila se zbog radova propuštaju naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova do 16.00 časova na snazi su povremene polučasovne obustave, uz petnaestominutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na dvije lokacije magistralnog puta Jablanica-Mostar do 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.