Premijer Rusije

Medvedev: Omogućiti jednake uslove za domaće i strane investitore

17:22, 21.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je na jednake uslove za ruske i strane investitore u zemlji.

On je povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Savjeta stranih investicija u Rusiji za televiziju "Rusija 24" rekao da svim investitorima treba omogućiti jednake pogodnosti, da treba da budu jednako poštovani i da ispunjavaju iste uslove u skladu sa ruskim zakonima.

"Mislim da je to zajednički okvir koji svima odgovara, da se državni sistem odnosi na sve investicije", istakao je Medvedev.

Medvedev je podsjetio da su ruske vlasti tokom devedesetih godina prošlog vijeka polazile od činjenice da se daje prioritet stranim investitorima, jer oni imaju više mogućnosti i novca, kao i zbog toga što mogu u Rusiju da donesu novu ekonomsku kulturu.

"Naravno, sada imamo drugačiji pristup", naglasio je Medvedev.

Ruski premijer kaže da se ekonomska situacija drastično promijenila u posljednjih nekoliko godina i da sve prepreke i trgovinski ratovi pogoršavju uslove investiranja.

On je rekao i to da su predvidiva politika i dobra poslovna klima jedini mogući načini da se investitori ubijede da ulažu u rusku ekonomiju, javio je TASS.

Medvedev je dodao da ukoliko dođe do izmjena u zakonu o oporezivanju ili u određenom dijelu poreza ili plaćanja budžeta, onda sistem ne bi trebalo mijenjati u periodu koji se može predvidjeti, što predstavlja najbolju garanciju za ulaganje, kako domaćih tako i stranih investitora.