Brutalno ubistvo: Zbog spora oko međe komšiju Jovana izbo 18 puta

22:39, 22.09.2020.
Izvor: novosti.rs
Zamahivao sam nožem, nisam ni vidio gdje ubadam, jer mi je sve vrijeme glava bila iznad automobila, nisam se saginjao.

Mislim da sam zamahnuo tri ili četiri puta, poslije sam se okrenuo i ušao u kuću - rekao je, na početku suđenja pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici Rade Rutalj (56) optužen za ubistvo komšije Jovana Radojčevića (54).

Ubistvo se dogodilo 18. septembra 2019. u Inđiji. Prema optužnici, Rutalj je poslije kraće rasprave potegao nož i Radojčeviću nanio 18 uboda.

Optuženi Rutalj ostao je pri svojoj izjavi koju je dao u tužilaštvu, da je prolazio pored automobila u kojem je sjedio Radojčević, koji mu je, kako je ispričao, dobacio: "Pederu, jesi li bio u sudu?".

Njih dvojica odranije su imali spor oko međe, a da je postojao taj problem potvrdile su supruge oštećenog i osumnjičenog.

- Mi smo izveli geometra koji je ustanovio da je njihov plac ušao pola metra u naš - rekla je Nada, Radojčevićeva supruga, koja je na pitanje sudije da li je okrivljeni ispravio granicu, potvrdno odgovorila.

Kao svjedok je saslušan Ljuban Gvojić.

- Dok sam sjedao u autu, začuo sam Jovanov vapaj iz kola udaljenih nekoliko metara od mojih. Izašao sam i ugledao Radeta kako drži nož. Udario sam ga po ruci, ali mu sječivo nije ispalo. Tada sam mu rekao, ostavi čovjeka na miru, a on je krenuo prema meni - ispričao je Gvojić.

Svjedok je potvrdio da je Radojčević sjedio u kolima, sve dok Rutalj nije došao do zadnjeg djela njegovog automobila.

- Tada sam vidio da je Jovan počeo da bježi preko ulice. Sjećam se da je vukao krvavu nogu. A onda je Rade potrčao za njim i ubo ga nožem još nekoliko puta - opisao je svjedok i dodao da je zatim vidio kako Jovan pada kod žičane ograde.