Četvorica muškaraca namjerno izazvala požare

15:11, 01.05.2020.
Izvor: avaz
Pripadnici Policijske stanice Prozor/Rama, nakon preduzimanja opsežnih istražnih radnji, rasvijetlili su prethodnih dana pet požara koji su se tokom aprila dogodili na području ove opštine te su Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv sedam osoba podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti. 

Kako je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, svih sedam su sa područja Prozor/Rame, a među njima su četvorica za koje je utvrđena osnovana sumnja da su namjerno izazvali požar.

To su A. Dž. (22), za kojeg je navedeno da je 8. aprila namjerno izazvao požar u mjestu u kojem živi Ustirama, koji se raširio po okolnim mjestima, pričinio materijalnu štetu na katoličkom groblju i izazvao opasnost po imovinu većeg obima, M. Dž. (36) iz Grevića, koji se tereti da je 7. aprila namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu s velikom materijalnom štetom i opasnosti većeg obima.

Takođe, za E. H. (49) i K. H. (56) iz Blace prozorski policajci naveli su da su 9. aprila namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša, gdje je pričinjena veća materijalna šteta.

S druge strane, za Š. M. (51) nije utvrđeno da je namjerno izazvao požar u mjestu Heldovi u kojem živi, a koji je izazvao veću materijalnu štetu, dok su F. Š. (44) i M. Š. (39) iz Prozora 10. aprila u mjestu Šćipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu.