Mafija ne prašta

Crnogorac Željko Bulatović ovjeren zbog sina?

07:51, 11.09.2019.
Izvor: Kurir
Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je prije tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu.

Ubica koji je u ponedjeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najvjerovatnije želeo da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga.

Prema riječima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedjeljak, nekoliko sati prije očevog ubistva, izneo završne reči u ponovljenom postupku.

Više pravaca

"Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je prije tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najvjerovatnije platio glavom", kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obavješten da mu je otac likvidiran.

Iako je jedan pravac istrage usmjeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji provjeravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana", kavačkog i škaljarskog.

"Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu". kaže sagovornik Kurira.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

"On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu", kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su vidjeli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.