Stravična nesreća

Dječak dolazi svijesti i pita za majku: Otkriveno ko je pijani vozač koji je ubio ženu u Drvaru

16:19, 10.02.2020.
Izvor: avaz
Na mjestu teške saobraćajne nesreće koja se dogodila juče oko 14 sati u Drvaru u kojoj je poginula Boba Vukas (48), a njen sedamnaestogodišnji sin teško povrijeđen nalaze se još ostaci stakla, plastike i lima od automobila koji ih je udario dok su šetali u blizini svoje porodične kuće.

Kako saznaje Avaz, vozač automobila “vento” Milan Trninić (41) je bio u alkoholisanom stanju.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je danas da su od vozača M. T, koji je izazvao saobraćajnu nesreću, izuzeti uzorci krvi i urina koji su poslani na vještačenje da bi se utvrdilo da li je vozač automobila bio u alkoholisanom stanju. Vrdoljak je istakao da je M. T. sproveden u Kantonalno tužilaštvo na daljnje postupanje.

Prema informacijama iz Tužilaštva Livanjskog kantona, Trninić će danas biti saslušan.

– Njemu se stavlja na teret teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a postupajući tužilac će odlučiti u zakonskom roku o narednim mjerama – rekao je portparol Tužilaštva Livanjskog kantona Danko Rimac.

On je dodao da se danas radi i obdukcija tijela nastradale.

Kada je riječ o maloljetnom sinu stradale Bobe Vukas koji je juče hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. fra. Mihovil Sučić” u Livnu, prema prvim, nezvaničnim informacijama, povremeno dolazi svijesti i pita za majku. Kako se saznaje, rodbina mu još nije mogla reći istinu.