Rumunija

Djevojčicu (4) otac doveo u bolnicu zbog slomljene noge, tada su otkrili da je silovana

17:10, 21.07.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Lusijan P., državljanin Rumunije koji živi i radi u Mađarskoj, optužen je da je prije dvije godine silovao svoju tada četvorogodišnju kćerku Andiku.

On je nedavno pušten iz pritvora nakon što nakon višemesečne istrage nisu prikupljeni dokazi da je on odgovoran za seksualno zlostavljanje devojčice.

Stravičan slučaj nasilja nad djevojčicom otkriven je prije dvije godine, kada je dijete prilikom igre u dvorištu slomilo nogu. Devojčici je, naime, na butinu pao težak kamen, što je dovelo do preloma kosti. Međutim, dok su joj lekari u bolnici stavljali gips, primetili su fleke od krvi na donjem vešu. Devojčici je tada urađen ginekološki pregled i ustanovljeno je da je dijete silovano, najvjerovatnije više puta.

Zbog sumnje da je otac odgovoran za ovaj zločin, policija ga je nakon izvjesnog vremena privela, a malenu Andiku i njenog brata Centar za socijalni rad smjestio je u hraniteljsku porodicu. Roditelji su rekli da sumnjaju da je dijete silovao neko ko je živio u istom hostelu gdje i oni. Ipak, drugi počinilac nije pronađen, a kako nisu prikupljeni dokazi o seksualnom zlostavljanju u porodici, otac je nakon pušten da se brani sa slobode.

On kategorički negira da je umešan u zlostavljanje i kaže da živi za dan kada će se otkriti prava istina i kada će svoju djecu dobiti nazad.

- Ja sam rekao policiji da ja to nisam uradio, a oni su me ipak optužili. Ja obožavam svoju djecu, a oni mi ne vjeruju. Srećom, veruje mi moja žena, moja porodica, bili su uz mene sve ovo vrijeme - rekao je otac za mađarski Blikk.

On je rekao da zbog svega već dvije godine proživljava pakao.

- Znam da treba da krive mene i suprugu jer je nismo zaštitili, ali neću da preuzmem odgovornost za nešto što nisam uradio. Znam da je istraga završena, a na sudiji je da kaže zadnju riječ - kaže otac koji strahuje od presude.

On je rekao da su Andika i njegov sin bili odmah smješteni u hraniteljsku porodicu u kojoj su preživjeli pakao.

- Sad neki normalni ljudi brinu o njima. Tražio sam da decu daju mojoj majci, odbili su. Žena i ja živimo za dan kada će nam decu vratiti. Supruga bar ponekad smije da ih vidi, ja ne - kaže Lusijan.

Očekuje se da do kraja avgusta bude doneta presuda o ovom slučaju. Ukoliko se dokaže da je otac kriv za zlostavljanje preti mu do 10 godina zatvora.