Hrvatska

Djevojka se onesvijestila, pa je manijak pokušao silovati na stanici

18:10, 26.07.2019.
Izvor: Radio Sarajevo
Thumbnail
Neđib O. (33) iz Zagreba, inače zaposlen u Njemačkoj, optužen je za krivično djelo bludnih radnji u Selcu gdje u posljednje vrijeme prodaje robu. Navodno je imao ozbiljnu namjeru iskoristiti djevojku za spolni odnos u kasnim večernjim satima 13. jula, piše Novi list.

Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je odredio Županijski sud u Rijeci zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Neđib je nasrnuo na 18-godišnju djevojku koja se nalazila blizu autobusne stanice u Selcu, na Jadranskoj magistrali.

Djevojka je izgubila svijest što je optuženi pokušao iskoristiti kako bi s njom imao spolni odnos. Plan mu je propao kad se djevojka osvijestila, odgurnula ga i obukla se. Kad je pokušao ponovno nasrnuti na nju, ona ga je uhvatila za vrat i tako se odbranila.

Priveden je na ispitivanje u riječko Opštinsko državno odvjetništvo gdje je, kao i u policiji, negirao događaje. No, istražni mu je zatvor određen jer je Neđib višestruko osuđivan, u čak osam navrata, u periodu od 2005. do 2016. godine, zbog delikata na području Zagreba, gdje ima prijavljeno prebivalište, te u Njemačkoj, gdje je, po vlastitom iskazu, zaposlen.