Mihajlo Stupar (47)

Dovođen u vezu sa trgovinom droge: Burna kriminalna prošlost muškarca brutalno ubijenog u Prijedoru

15:38, 11.03.2021.
Izvor: avaz
Policija je identifikovala muškarca koji je ubijen u Prijedoru, a radi se o Mihajlu Stuparu (47) zvanom Šmit iz Prijedora, koji je policiji poznat od ranije.

Tijelo je pronađeno jutros oko 10 časova u blizini rijeke Sane. Imao je višestruke povrede glave i sumnja se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najvjerovatnije i pregažen automobilom.

Niko za sada nije uhapšen ili osumnjičen za zločin, a nije poznato ni šta je motiv ubistva.

Izvor blizak istrazi kaže da Stupar ima kriminalni dosije i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom droge, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu.

– Stupar je poznat kao višestruki prestupnik, a ranije je hapšen u policijskoj akciji “Kondor” koja je bila usmjerena na razbijanje kriminane grupe koja se bavila dilovanjem heroina i marihune. Tada je uhapšeno više osoba i pronađena je određena količina droge – kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Stupar je u junu 2018. godine bio žrtva teškog krivičnog djela, kada je više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dosijee i sa kojima se veoma dobro poznavao.

Na teret im je stavljeno krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da su oni Stupara pozvali da se s njima provoza, a potom su ga odvezli u šumu u mjestu Orlovci, gdje su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na Stupara. Uboli su ga u rame, but, nadlakticu, natkoljenicu i lijevu stranu grudnog koša.

U optužnici navodi da su Railić i Vuković tokom napada ispitivali Stupara “zašto ih odaje policiji”, te zašto “uvaljuje” njih i izvjesnog Vladu.

Prema nezvaničnim saznanjima jedan od njih nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne, piše Avaz.