Požega

Izboden muž predsjednice suda: Pokucali mu na vrata, pa zarili nož u njega

16:38, 18.01.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Osnovno javno tužilaštvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv Lj. V. (23) iz ovog mjesta pod sumnjom da je 18. decembra prošle godine, iz još nerazjašnjenog povoda, nasrnuo nožem na M. V. i ubo ga u nogu.

Nemile scene odigrale su se ispred stana M. V, inače supruga predsjednice Prekršajnog suda u Požegi, u kome se on u to vrijeme nalazio sa šestogodišnjom unukom.

Sa Lj. V. u trenutku napada bio je i njegov drug Đ. Đ. (20) koji je uhapšen zbog prijetnji čovjeku koji je izboden na kućnom pragu.

Lj. V. i Đ. Đ. su tog dana popodne provodili u jednom požeškom kafiću i ispijali alkohol. Došlo je do tuče između njih dvojice tokom koje su se, između ostalog, i gađali bilijarskim kuglama. 
Vlasnik lokala je pokušao da ih smiri, tražio da prekinu sa sukobom. Oni su tada napustili lokal, ali ne i zgradu u kojoj se ovaj ugostiteljski objekat nalazi. Otišli su na sprat iznad i počeli lupati na vrata stana M. V.

Kada je zbunjeni Požežanin otvorio neznanim gostima oni su ga verbalno napali, između ostalog i pitali "kakav ti imaš problem sa nama". M. V. im je odgovorio da nema nikakav problem i zamolio ih da odu.

Prepirku je iz stana posmatrala preplašena unuka M. V. i plakala.

U jednom trenutku Lj. V. je potegao nož koji je skivao ispod pojasa, rekao "sad ću da te ubijem" i sječivo zario u desnu nogu M. V nanijevši mu lašku tjelesnu povredu u predjelu koljena. Potom su dvojica drugova pobjegla, a M. V. je slučaj prijavio policiji.

Za sada se ne zna motiv zbog kojeg su Lj. V. i Đ. Đ. došli pred stan M. V. i nasrnuli na njega. Sumnja se da su mladići pomislili da se on žalio na buku iz lokala u kome su pravili nered, pa su krenuli da mu se osvete.

Nedugo poslije napada, policija je Lj. V. i Đ. Đ. zatekla u drugom kafiću u Požegi. Njih dvojica su se opirali hapšenju i tužilaštvo im, osim za nasilničko ponašanje, pripisuje i optužbu za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Protiv Lj. V. je istog dana određena mjera zadržavanja, poslije čijeg isteka mu je određen pritvor, dok je Đ. Đ. pušten pošto je saslušan u policiji. Obojica su, pokazalo je alkotestiranje, bili pod dejstvom alkohola.

Saslušan, pa ponovo prijetio žrtvi

Sutradan je iza rešetaka ipak završio i Đ. Đ. Prema navodima optužnice, on je 19. decembra, nakon što je saslušan i pušten, sreo M. V. u jednom požeškom lokalu i uputio mu prijetnje!

Nakon toga on je uhapšen i određen mu je pritvor, a tereti se za ugrožavanje sigurnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", Lj. V, koji je ranije osuđivan zbog krivičnih djela vezanih za narkotike, se branio ćutanjem, dok Đ. Đ. ne priznaje da je prijetio sugrađaninu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Požegi juče je obojici produžio pritvor.

Pročitajte još:

Srbin poginuo u teškom udesu

Vatrogasci izvukli vozilo iz odvodnog kanala, u njemu našli tijelo mladića

U smrskanom vozilu bila dva brata, jedan poginuo, drugom se ljekari bore za život

Detalji likvidacije ispred osnovne škole: Marko ubijen s leđa pred sinom i dvije kćeri

Ovo su neslavni rekorderi koje je zaustavio presretač MUP-a RS