MMA borac iza rešetaka

Jasmin Popara osumnjičen za nasilje u porodici, demoliranje policijskih ćelija i nasilničko ponašanje

12:34, 12.09.2019.
Izvor: avaz
Ranije osuđivan zbog napada na graničnog policajca

Prema prijedlogu postupajućeg tužioca, Opštinski sud u Srebreniku odredio je jednomjesečni pritvor za MMA borca Jasmina Poparu (27) iz Srebrenika, a o čijem nasilničkom pohodu je pisao "Avaz".

Popara se sumnjiči za krivična djela nasilje u porodici, nasilničko ponašanje te dva krivična djela oštećenje tuđe stvari. On se, između ostalog, tereti da je od 3. do 9. septembra maltretirao članove svoje porodice tražeći novac od njih.

Kada mu nisu dali novac, napao je majku, uzeo njen mobilni telefon i polomio ga.

Poslije toga je poveo svog psa rase američki staford bez brnjice i došao do jednog kafića u Srebreniku, gdje je plašio goste jer je pustio psa da hoda bez povoca, a potom ih je istjerivao. Pozvana je policija i priveden je.

Popara je u pritvorskoj jedinici PS Srebrenik nastavio nasilnički da se ponaša tako što je udarao rukama, nogama i glavom u vrata, bacao predmete koji su bili unutar prostorije i tako je oštetio jedan krevet. 

Morala je reagovati i Specijalna jedinica kako bi "smirila" nasilnog Poparu.

Nakon hapšenja odveden je na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla, gdje je urađena analiza i sačinjen izvještaj o psihijatrijskom vještačenju koji je predat Tužilaštvu TK.

Popara je ranije osuđivan zbog napada na pripadnika Granične policije BiH.