Kuhinjskim nožem u grudi ubola supruga, od povreda iskrvario do smrti

11:34, 23.02.2021.
Izvor: avaz
Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 18. februara ove godine potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Belkise Midžić (63) iz Bihaća zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo, saopšteno je iz Tužilaštva USK.

Optužnicom joj se stavlja na teret da je 1. marta prošle godine, oko 21.30, u naselju Midžića mahala, Grad Bihać, u svojoj porodičnoj kući u kojoj živi u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom Hrustom Midžićem, nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba, u namjeri da ga usmrti, kuhinjskim nožem sa drvenom drškom ukupne dužine 38,2 centimetra, dužine sječiva 23,2 centimetra, zadala jednu ubodnu ranu Hrusti u predjelu grudi, prenosi Avaz.

Tom prilikom oštećeni je zadobio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu koja povreda je bila takvog karaktera da je, zbog naglog iskrvarenja u srčanu kesu brzo dovela do smrtnog ishoda kod oštećenog Hruste Midžića.

– Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine i patologije. U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici kod Kantonalnog suda u Bihaću, navodi se u saopštenju.