Mladić pretučen u garaži: Šest uhapšenih, dvojica iz Srbije

18:06, 08.08.2020.
Izvor: Tanjug
U Policijskoj stanici Pula završena je kriminalistička istraga nakon koje su četvorica muškaraca, od kojih dvojica iz Srbije, osumnjičeni da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda i prekršaj iz Zakona o nabavci i posjedovanju oružja.

Još dvojica muškaraca osumnjičena su da su zajedno s sa prvoosumnjičenim 31-godišnjakom počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u pokušaju i protvpravno lišavanje slobode, prenosi portal index.hr.

Kako je navedeno, muškarci su uhapšeni u petak ujutro na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhapšenih, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana bacio pištolj marke Crvena zastava, koji nezakonito posjeduje.

Prva četvorica se sumnjiče da su 28. jula maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka tako što su ga udarali rukama i nogama po tijelu. Napadnuti muškarac zadobio je teške povrede.

Prilikom pretresa automobila i stanova osumnjičenih pronađeno je više boksera, bejzbol palica, suzavaca, kapa sa prorezima za oči, radioveza, ilegalnog vatrenog oružja, od čega pet pištolja marki Beretta i Crvena zastava, više komada razne municije i jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko-eksplozivnih sredstava, navodi index.hr.

Istragom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja otuđio iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio.

Takođe, dvojica muškaraca stari 32 i 46 godina sumnjiče se da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. avgusta oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali jednog 20-godišnjaka i protiv njegove volje odvukli ga u drugu prostoriju u objektu, u kojoj su ga bacili na pod i fizički napali, a nakon toga su ga izbacili iz objekta.

Napadnuti muškarac je lakše povrijeđen.

Osumnjičeni se nalaze u pritvoru i protiv njih će biti podnijet optužni predlog.