U kući mu pronašali arsenal oružja

Muškarac pijan šakom udario u glavu policajca

12:22, 18.04.2020.
U noći sa četvrtka na petak u prostorijama Policijske stanice Trnovo dogodio se incident, nakon što je B. D. iz Trnova šakom udario policajca.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve je počelo u četvrtak u 23.45 časa u prostorijama PS Tinovo, gdje je samoinicijativno pristupio B. D., koji je bio u vidno alkoholisanom stanju sa povredom na glavi. Prema njegovim tvrdnjama, pretukle su ga nepoznate osobe, piše Avaz.

Tokom obavljanja razgovora sa B. D. prvo ispoljio naročito drsko ponašanje prema policajcima, a u jednom trenutku je fitički napao policajca udarivši ga stisnutom pesnicom u glavu. Policajci su spriječili dalji napad na policajca te su uz upotrebi sile i sresdstava za vezivanje stavili nasilnika pod kontrolu.

Alkotestiranjem utvrđeno je da je B. D. imao 1,69 promila alkohola u krvi. Tu nije bio kraj priče. Policajci su odmah o svemu telefonom obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji dao usmenu saglasnost za pretres kuće i pratećih objekata nasilnika. Tokom pretresa, koji je obavljen u petak, policajci su pronašli osam ručnih bombi, automatsku pušku, pet okvira za automatsku pušku, prepravljenu pušku sa skraćenom cijevi, mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jednu drvenu oblogu s drvenim kundakom i 886 metaka različitog kalibra. Radi se o oružju koje građanima nije dozvoljeno držati.

Policajci su pronašli i lovačku pušku, kalibra 30,06 milimetara sa optičkim nišanom, pištolj kalibra 7,65 milimetara, 18 metaka kalibra 30,06 milimetara, a za koje je posjedovao odobrenje.

Tako se B. D., osim za napad službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti, sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon završene kriminalističke obrade, B. D. je pušten na slobodu.