Rekao da ide ljekaru, ali do doktora nije stigao

Nakon šest mjeseci potrage pronađeno tijelo Stanislava Snida

08:52, 14.01.2020.
Izvor: Blic
Nebojeno puta smo prolazili pored mjesta gdje je sada pronađeno njegovo tijelo, ali ništa nismo primijetili... - kaže za "Blic" Vlasta Šproh, sestra Stanislava Snida, čije je tijelo pronađeno poslije šest mjeseci potrage.

Stanislav je 15. jula izašao iz kuće i rekao porodici kako ide na ljekarski pregled. Do doktora, međutim, nikada nije stigao. Sutradan porodica je policiji prijavila njegov nestanak i krenula u potragu.

- Policajci su odmah izašli na teren i obišli neka mesta za koja smo pretpostavili da bi mogao biti tamo. Međutim, od njega ni traga ni glasa. Onda je 17.jula raspisana i zvanična potraga, kada se već i policija uključila u čitav slučaj - priča njegova rođena sestra.

Dani su prolazili a porodica je dobijala razne informacije da je njihov Stanislav viđen na različitim lokacijama. Nijedna od tih informacija, ispostavilo se kasnije, zapravo nije bila tačna, a porodica je dosta vremena izgubila tragajući u pogrešnom pravcu.

Jedina informacija za koju kaže da je sigurno tačna jeste da je tog dana Stanislav krenuo ka obližnjem kanalu. Ali, kaže, ni to nije čudno, budući da je često odlazio na kanal da gleda pecaroše kako love ribu.

A onda je prije nekoliko dana, šest mjeseci od nestanka pronađeno tijelo, i to upravo na terenu kod kanala koji su mnogo puta pretraživali...

- Sada je zvanično potvrđeno da je pronađeno tijelo njegovo i da je, nažalost, sebi oduzeo život. Njegovo tijelo se nalazi na toliko nepristupačnom terenu da niko cijelo ljeto ništa nije primijetio iako je bilo ljudi i na njivi i na kanalu. Čak smo i mi nebrojeno puta prolazili tuda, kao i policija... - kaže sestra preminulog muškarca.

Ona dodaje da je tijelo pronađeno tek kada su tim terenom prošli lovci...

Kako je Vlasta ranije za "Blic" ispričala, porodica nije nikada primijetila da se sa Stanislavom nešto čudno događa. Radio je u lokalnoj fabrici gde je provodio dosta vremena, a prema riječima kolega sa kojima je razgovarala porodica, nije pokazivao nikakvo čudno ponašanje.