Bežanijska kosa

Napadač koji je uhvatio doktoricu za kosu i vukao je po podu neuračunljiv

18:30, 10.12.2019.
Izvor: Blic
Četrdesetdvogodišnji A. P. koji je prekujuče tokom posjete majci u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" napao doktorku još nije saslušan povodom krivičnog djela, jer se sumnja da je neuračunljiv.

Odmah poslije napada A. P. je uhapšen, a dežurni tužilac odredio mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega je trebalo da bude saslušan u tužilaštvu. Međutim, kako "Blic" saznaje, komisija vještaka je utvrdila da je uhapšeni neuračunljiv i preporučili su liječenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Uskoro bi trebalo da budu saslušani svjedoci događaja, ali i sama doktorka koju je uhapšeni napao, poslije čega bi se protiv A.P. mogle podnijeti mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja u odgovarajućoj ustanovi.

Da podsjetimo, napad se dogodio prekjuče u popodnevnim satima kada je A. P. došao da posjeti majku koja se u KBC "Bežanijska kosa" liječi poslije srčanog udara. Zahtjevao je od doktorke da joj izvadi braunilu iz ruke, jer "joj je njihov sveštenik zabranio da se liječi". Kada je ljekarka to odbila A.P. je postao nasilan, povukao je doktorku za kosu, a potom je oborio na pod i vukao.

Pročitajte još:

Marko (27) urlao da je Isus, pa ubio majku golim rukama

Muškarac preživio samoubistvo, satima bio u vodi nakon skoka sa mosta

Državljanin BiH pao sa tvrđave, spasavala ga i Vojska Srbije

Tinejdžera (17) usmrtio vozač sa 2,32 promila alkohola u krvi

"Dječak leptir" izgubio bitku za život