OJT Banjaluka

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića - Kamere zabilježile kretanje na dan ubistva

16:06, 15.12.2020.
Izvor: ATV
Snimci izuzeti sa video nadzora na dan ubistva prikazani su u nastavku sudjenja za ubistvo Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića.

Na snimcima su prikazana vozila za koje tužilaštvo pretpostavlja da pripadaju optuženima Benediju Đukanoviću, Emiliju Baldu i ubijenom napadači Željku Kovačeviću. Na jednom od snimaka prikazana je picerija Mareti u kojoj je ubijeni Krunić boravio prije napada.

Video nadzorom je zabilježeno da su vozila, crvena korsa za koju se pretpostavlja da je vozio ubijeni napadač Željko Kovačević i crna korsa za koju se pretpostavlja da je vozio Emilio Baldo, nekoliko puta naizmjenično prošli ispred picerije dok su Krunić i njegovo obezbjeđenje tu boravili.

Po Tužilaštvu, crvena korsa nakndano je pronađena i u blizini izvršenja krivičnog djela. O tome šta je tačno prikazano na snimcima, ko je za volanom i kuda se tačno kreću tek će na narednom ročištu objasniti vještak Gregor Kovač i to iz Slovenije putem video linka.

Zbog situacije sa virsom korona nije u mogćnosti da dođe u Republiku Srpsku pa je prikaz snimak i samo vještačenje odvojeno. Nakon što vještak obrazloži snimke sa video nadzorom, red je na završni dokaz Tužilaštva.

"Posljednji put crvena Korsa se vidi na snimcima firme "Međugorje" i smatramo da su je optuženi ostavili tu kod napuštene robne kuće", rekla je tužilac Snježana Petković.

Podsjetimo, Slaviša Krunić je ubijen u sačekuši, 22. april 2019. godine, oko 22.30 časova.